CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 21 January 2011

''i need you''

status aku di fbie ; Apek i miss you

dia org first like then comment . kami pn buat drama lah kejap kat status kesian aku tu . he said ''i need you'' , ''i love you '' , '' i miss you '' . haihh aku taktau nk cakap apa . aku pn syg dia jugak . tp dia slalu busy . aku tak tahan laa . pastu dia cakap , '' jom <3 '' . rasa nak menangis pulak time tu . bie , pikir masak2 dulu eh kalau nk buat 1 keputusan tu . jgn tipu diri sendiri k . ILOVEYOU lagi :)



-wrote by Finie-

Wednesday, 19 January 2011

zzzzzzzzz

harini 19/01/2011 , hari Rabu .

time sejarah td aku mengantuk tahap kritikal lah wei ! aku rasa kapla aku dh cukup hiphop dh td yo ! ni semua afiq armada punya pasal lah . wtw punya wtw sampai tak sedar dah pukul 3 lebih yo ! time sejarah td mmg countdown lah . setiap detik begitu berharga bg aku sbb nak tunggu masa jea cikgu angkat kaki .

okay time tunggu cikgu math sampai kelas , aku sempat zzz berapa minit jea aku pn taktau . dengar2 org dh bg salam . apa lg gelabah nak mampos lah aku dgn hw math tak sentuh apa 1 lg . peduli apa aku . okay lepastu aku pn belajar la subject killer tu dgn penuh kesabaran tunggu masa nk balik rumah ONLINE FBIE yo !

sedang aku tngh layan mata stim aku ni tiba2 aku dengar , ''afini'' . aku pn jd blurr jap . then cikgu cakap , ''jawab soalan no 1 '' (aku garu kapla) . cikgu kata '' yg kamu garu kapla tu buat apa ? jawab la '' . terus aku tanya kwn sebelah aku . kelam kabut bodoh . HAHA . nasib baiklah dia bg jawapan betol . thanks Tyka comel . hoho . kalau tak mati aku wei . okay COUNTDOWN LAGI !! NAK BALIK RUMAH ONLINE !
dah cukup2-

-wrote by Finie-

Tuesday, 18 January 2011

model of ''tudung pendek''

BABAK 1 : (assembly)
okay kelmarin time kt assembly ada sorg cikgu disiplin dtg tegur aku tudung pendek . dia cakap mcm2 . malu aku . ramai jugak yg tonton filem pendek aku dgn cikgu time tu . lantek lah . kesah apa aku .

BABAK 2 : (selepas assembly)
ada spotcheck tudung . aku adalah salah 1 calon yg tersekat di situ . ramai jugak la yg kena termasuk bestie dunia akhirat aku Mella dgn Tyka . padan muka kita kan weh ? HAHA . okay pengawas amek nama pastu kena tunggu kat tapak perhimpunan dulu sementara tunggu cikgu kesayangan aku dtg . bila dh dtg , dia ceramah dulu . yg tak tahan malu bila dia tarik aku ke depan sbb nk tunjuk dekat yg lain tudung aku pendek nampak bra . HAHAHAH . jd model jap . then dia suruh aku dgn Tyka ke bilik disiplin sbb tudung terlalu singkat . habis nampak bra pengetua cakap . peduli apa aku ;D

BABAK 3 : (bilik disiplin)
nasib baik takda org dlm bilik beracun tu . just aku , Tyka dgn ''mama'' aku sorg tu . dia suruh kami bukak tudung pastu jahit balik bg besar sikit tudung tu . what the heaven ?! tudung aku beli mahal2 pastu kena bukak semula ? jahit sendiri ? senget benget ? shit !


 [ perbualan aku dgn mama ]

aku : cikgu saya tak pandai jahit laa .
mama : ish apa kamu ni . jahit sikit pn tak pandai .
aku : hahaha
mama : nanti mcm mana lah kalau laki nk buat bini 
aku : cikgu tlg la saya
mama : ha meh sini nak buat
aku : hehehe

time aku tengah beramah mesra tu Tyka dh berambus balik kelas . tinggal aku sorg2 . takut pulak aku nk berhadapan dgn cikgu tu . bajet berani seketika . HAHAHA . okay tudung dh siap jahit . lencana pulak takda . taik betol kena bayar 60sen kat cikgu tu sbb dia bg aku lencana 1 . jahit lg . aku tak pandai jahit . okay dia tlg buatkan . kena lah ceramah lg . bising betol lah mama ni . huishh

BABAK 4 : (otw balik kelas )
nasib baiklah aku ada bawak 1 fail ni . boleh jgak la tutp bahagian dpan tudung aku yg mcm tikus gigit tu . sumpah mcm anak org miskin bodohhhh ! aku pn jalan smpai kelas . pastu kwn2 semua tngok aku gelak2 . babi la hampa .

-THE END-

SAYA TAKMAU PAKAI MCM NI . TOLONG LA CIKGU :(




capital A

16/01/2011 iaitu pada hari Ahad , aku dgn rasminya telah ditaken oleh seorang mamat ni yg aku selalu panggil dia 'Apek' kt fb . fikir lah sendiri . haha . aku tak letak pic dia kat sini sebab nanti aku takut dia ada masalah dgn karier dia tu . okay la aku tak kisah . tak penting sgt pn semua tu . yg penting aku syg dia , dia syg aku . aww <3 hoho . aku kena tanggung risiko sikit la couple dgn dia tu sebab dia a***** kan . its okay . sabar2 :)

semalam dia call aku . alamek sedap sungguh suara . sebelum ni pn penah dengar jugak tp semalam lain sikit kot . hehe . bie bie , manja betol lah kau ni . saya suka saya suka ! bie iloveyou sampai syurga lah faham tak ? faham ? okay good boy :) haha . bie sekali kau curang , rollercoaster i sumbat dlm mulut you bie . dengar tu ? haha . comel pulak dia ni bila aku tengok dlm tv tu . kan Dyla kan ?

APEK , YOU'RE MINE :)




P/S :



Sunday, 16 January 2011

I HEART YOU



Chriss Angel , I ADORE YOUUUU ! first aku kenal dia ni kat astro AXN . dalam Mindfreak tu kan . mak aii cair aku tengok dia . dah la handsome , pandai buat magic pulak tu . ternganga aku tengok dia buat magic . amazing ! sanggup kot aku tak buat homework sebab nak tengok dia ni . HAHA . weh , nak menikah dgn kau boleh ? Chriss , listen me . iloveyou :)

-wrote by Finie-

tahniyah tahniyah !


p/s : aku tak penah tau pn pic bajet comel ni ada dlm camera album hp aku . time ni mesti kau tengah perasan gila gila dgn Nabeela kan ?

babe , sebelum tu aku nak CAPS LOCK boleh kan ? HAHA . OKAY ACT AKU NAK UCAP TAHNIAH LA KAN SBB DAH DAPAT LAKI BARU ! TAHNIAH TAHNIAH ! SERONOK AKU . HOPE KAUORG KEKAL LA NOH . AMIN.. JGN CERAI CERAI . AKU SEPAK MAMPUIH . HA LG 1 , TOLONG CARIKAN AKU BANGLA SORG . BOLEH WEH ? HAHA . KEBULUR KASIH SYG DAH NI . HAHAHAH . TAK BANGLA , MAT INDON PN JADI LA . LAYAN LAYAN . DAH CUKUP HANDSOME BG AKU MAMAT2 TAK GUNA NI . HAHA . NAK TAU 1 RAHSIA TAK WEH ? SAT SAT . EMMM....




































































ILOVEYOU GILANJING !!

-wrote by Finie-

Saturday, 15 January 2011

sorry daddy

AYAHHHHHH ! PINI MINTAK MAAF SBB BG KERETA CALAR KAT DEPAN TD :( kalau lah dia tau , mati aku . td time nak jemur baju , raga kain tu terkena sikit kat depan kereta tu . panjang jugak calar . alahh takutnya :( harap2 dia tak perasan . gelabah betol aku td . sorry tau ayah . pini tak sengaja :(

-wrote by Finie-

I A M B R O K E N




okay td aku call budak tu , tiba2 jea suruh makwe dia cakap . kepala bapak lah . aku call kau nak cakap dgn kau , bukan dgn babi betina tu . paham weh ? saja nak bg aku sakit hati ? ha pukimak la aku bagi . nak lg ? tapak kaki aku hulurkan . terasa kot weh kau bg makwe kau cakap td . ingat aku apa ? aku sms tak pernah reply . tak kesah la weh tak kesah :') dah puas aku MEMBATAK dgn kau , okay harini last . kau dgn cikaro kau boleh blah main jauh2 . menyesal pulak call td . boleh aku cakap kat kau babi tak ?

dah , lepasni takyah nak text aku , call aku cakap rindu or what . aku terajang mampos . dah ada makwe buat cara ada makwe . jgn nak menggedik sgt . sumpah aku geram kau tau tak bangsat ? eh boleh pg mati la korang . hoy jantan , jgn cari aku dah lepasni . dengar ? okay chowlancau !

-wrote by Finie-

Friday, 14 January 2011

sorry teacher .

okay td aku bangun pkul 7.15 am . why so late ? bodoh betol la . nak mandi , iron baju , ikut jadual . mmg tak sempat lah . ish , dah la harini Jumaat . balik awal pulak tu . rugi betol aku . dah lekat satu tick dekat kehadiran . Cik Faizura , saya minta maaf . tak sengaja bangun lewat . sorry teacher , sorry principal  :(

Thursday, 13 January 2011

hello i'm back !

SERONO: mcm babi tak babi jea kena tinggal dgn berok yg agak handsome jugak la . katanya dah ada awek baru . mcm la aku kesah . tp kesah jugak la sikit2 tu . haha . nothing to say , thankyou so much la eh . tu jea yg boleh aku cakap . kau , blah blah !

RELAKS : okay lepas kena game tu kan , aku maleh nak online lg . frust tahap anak babi kena bakar hidup2 dah aku rasa . pg tenangkan fikiran kat gua jap . hoho . kejap2 org tu call tanya asal tak on . kejap2 org tu text tanya soalan yg sama . tension babi . paham ? okay thanks . pastu kan . emm pastu apa ? entah . haha .  tergerak hati aku nak online fuckbook ni .




NHANDPHONE : baru jea tadi aku jual hp kesayangan aku kat cina perut buncit tu . fedup betol aku . bila sms org tu , tak pernahnya reply . dah lama aku tengok perangai dia . org dah ada awek , mcm tu la kan . dah tak pandang dah org ni siapa . okay la weh . lepasni aku takkan batak dgn mana2 laki dah . penat betol . hp pn dah takda . senang sikit nak hidup . jadi kuno jap . takyah susah2 nak bazirkan duit topup sana sini . takyah jugak nak sakit hati segala . 20 tahun lg aku pakai balik hp . time tu bb pn dah turun harga jd RM 9.90 . pastu beli satu dapat percuma lg satu . best best ! HAHA .